Da li je zaštićen od džina i sihra onaj ko klanja sve namaze

PITANJE: 
Esselamu alejkum poštovani efendija!
Moja supruga već godinama boluje od džina iako klanja sve namaze, a Vi ste rekli na predavanju da su zaštićeni oni koji su pod abdestom i oni koji klanjaju?! Kako to? Proizilazi da su džini jači od namaza?

ODGOVOR:
We ‘alejkumus-salam we rahmetuLlahi we berekatuhu!
Na veliku žalost, neki vjernici obavljaju redovno namaz i izvršavaju ostale obaveze prema Allahu swt., ali namaz ne utječe na njihov ahlak niti moral, iako je jedna od osobina namaza (skrušenog i predanog namaza), da ljude moralno i karakterno, kao i duhovno odgoji i uzdigne. Isto tako je jako bitno, da li je osoba “klanjala” u vrijeme udara džinna ili sihra, da li je pokornošću i ibadetom sama sebi “bocnula” vakcinu zaštite prije virusa zvani “džinni” ili “sihr”, ili je to učinila nakon što se inkubirala ili zarazila navedenim “virusom”. 
S druge strane, ljude šejtan navraća da gibete i ogovaraju svoga brata muslimana, “usput”, cirkuzajući “uz kahvu”, smatrajući to šalom iako je takav čin kod Allaha swt težak grijeh pa tako otvaraju put Šejtanu l.a. i njegovoj vojsci do svoga srca uprkos ibadetu zbog grijeha koje čine! Javno i tajno!
Osim toga, Allah swt dozvoli iz svoga hikmeta i Mudrosti da se neko “oprži” svijetom gajba kako bi nas kušao bolestima ili glađu i musibetima, strahom itd. da sami vidimo, koliko smo zahvalni i koliko saburamo noseći se sa iskušenjima! O ovom postoje brojni ajeti u Kur’anu Časnom. 
Sigurno je da oni koji se iskreno oslone na Gospodara Kjabe i robuju Mu odano – nad takvima Šejtan l.a. i njegova vojska nemaju moći.
Hvala dragom Bogu na svakom stanju!
Fuad Abdullah Seferagić

Nema komentara:

Objavi komentar