Velika Kladuša bi mogla dobiti novu džamiju u užem dijelu grada

U augustu ove godine u službenoj posjeti Općini Velika Kladuša boravila je visoka delegacija Rijaseta IZ u BiH na čelu sa izaslanikom Reisu-l-uleme Smailom ef. Smajlović to jest direktorom Uprave za administrativne i pravne poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, također u sklopu posjete prisustvovali su i Bihaćki muftija ef.Makić, zatim glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša Zumret Ćoragić, član Sabora Asaf Šehić i član IOM-a Osman Đogić.

Prigodnim riječima prisutnima se je obratio i poželio dobrodošlicu u Veliku Kladušu Načelnik Općine Velika Kladuša Edin Behrić, koji je između ostalog ukazao i na to koliko je veoma važna dobra saradnja između lokalne samouprave i Islamske zajednice.
Službena posjeta delegacije Rijaseta IZ iskorištena je za razgovor o projektu izgradnje džamije u užem dijelu grada sa pratećim objektima, za kojim Islamska zajednica odnosno Medžlis Islamske zajednice Velika Kladuša već duže vrijeme iskazuje svoj interes, te po tom pitanju dogovorene su konkretne mogućnosti i smjernice kako bi ovaj projekat u što skorije vrijeme krenuo u realizaciju.
Načelnik Edin Behrić je već ranije dao podršku ovom projektu, te je i ovom prilikom istakao da je Općina Velika Kladuša kao organ uprave otvorena za svaki oblik saradnje kada su u pitanju dobri i pozitivni projekti koji su usko vezani za razvoj i prosperitet naše lokalne zajednice.
Izvor: OPĆINA VELIKA KLADUŠA

Nema komentara:

Objavi komentar