DUŽINA TRAJANJA SIHIRA ZAVISI NA ČEMU JE NAPRAVLJEN. AKO JE NAPRAVLJEN NA PAPIRU MOŽE SE BRZO UNIŠTITI, ALI…

DUŽINA TRAJANJA SIHIRA ZAVISI NA ČEMU JE NAPRAVLJEN. AKO JE NAPRAVLJEN NA PAPIRU MOŽE SE BRZO UNIŠTIT, ALI MOŽE I DUŽE OSTATI

PITANJE:


Selamun alejkum. Zanima me koliko vremenski može da traje sihr i koliko se brzo može izliječiti. Nadam se da je pitanje dobro postavljeno.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Koliko će sihr da traje, to nakon Allahove volje zavisi od tri stvari:

- Stručnost sihirbaza u spravljenju sihra

- Vremenski uslov kojeg je dogovorio sihirbaz sa osobom koja je trežila pravljenje sihra. Recimo, osoba zatraži da se sihr napravi na godinu dana ili samo na nekoliko mjeseci dok osoba ostvari neke svoje ciljeve i sl.

- I zavisi od koje je matrije sihr napravljen. Pa kao je napravljne od platna ili papira, takav če da ubrzo sagnjije i sihr je time uz Allahovu dozvolu uništen.

Sihr može uz Allahovu pomoč da bude uništen nakon nekoliko sedmica, može i nakon nekoliko godina a kod nekog može da traje do kraja njegovog života. Sihr se takođe može obnavljati, bilo od strane samog sihirbaza ili na zhtijev onoga ko je i prvi put zahtijevao da se pravi. Ne postoji određena vremenska granica kad bi sihr trebao biti uništen, jer je lijek u rukama Allaha, s.w.t.. Ali tokom mnogih iskustava, stariji sihr se liječi duži period, dok sihr koji je frišak i taze, uništava se mnogo brže uz Allahovu pomoć i dozvolu.

Odgovorio: Ebu Bilal


putem-islama  /  www.novihorizonti.net / www.eislamu.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar