Prepoznaj džinnsko djelovanje kod svoje djece predškolskog i školskog uzrasta

Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova. Mir i spas na Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem.
   Navest ćemo neke od najčešći siptoma džinskog djelovanja kada su u pitanju djeca predškolskog i školskog uzrasta.

1.      Veliki strah
     Dosta je one djece koja osjećaju veliki strah bez opravdanog razloga. Ne smiju da odu navečer sami u sobu, a posebno na gornji kat. Neka djeca se boje sami spavati  pa spavaju kod roditelja, čak na istom krevetu.
2.                  Dijete neće u školu
   Ima i takve djece koja ne žele ići u školu, plaču ili čak ne smiju sama ostati u učionici, ako nema neko od njihove porodice. Još jasniji znak da se radi o džinskom djelovanju jeste da dijete zaboli stomak pred polazak u školu, a čim ostane kod kuće nakon kratkog vremena kao da ništa nije bilo. Roditelji pomisle da dijete simulira.
3.                  Odličan ili vrlodobar učenik zablokira
   Dijete koje dobro uči i bude primjer drugima odjednom bez vidnog razloga zablokira pa teško ili nikako postiže dobre rezultate.
4.                  Prevelika neposlušnost i drskost prema roditeljima
   Do jučer ste se hvalili vašim djetetom, a odjednom sve više postaje neposlušno i drsko prema roditeljima.
5.                  Odbojnost prema ibadetima
   U porodicama koje prakticiraju vjeru otac, majka, djeca, da se primijetiti da nekoj djeci ibadet bude jako težak, tj. teško se odlučuju na izvršenje ibadeta i uvijek uz pritisak roditelja, što često stvara kontraefekt. Roditelji nisu svjesni da je dijete pod uticajem džinskog svijeta.
6.                  Osamljivanje
    Kad je kod kuće dijete najviše boravi u svojoj sobi, a teško mu pada druženje sa porodicom, u težim oblicima, i sa prijateljima.
7.                  Psovka
   Kod ovakve djece psovka je često izražena tako da ne mogu pričati bez psovanja, niti se toga stide što rade pred drugim ljudima.
8.                  Često laganje roditeljima
   Pored toga što obećavaju roditeljima da to više neće uraditi, laž im se uvijek ponavlja, što dovodi do velikih problema u porodici, jer roditelji to ne vide osim kao bezobrazluk djeteta, a istina je nešto drugo.
9.                  Mucanje
   Da li je džinsko djelovanje prisutno kod svih oblika mucanja, to ne mogu reći ali je učenje Kur'ana ili terapija (voda, med, ulje) na koju je naučen Kur'an, mnogoj djeci uklonila ili ublažila mucanje.
Učite svojoj djeci Kur'an jer u njemu je lijek za sve bolesti.
„Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima.“(Kur'an)  
Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova!
Za Nove Horizonte piše Džemal A.

Nema komentara:

Objavi komentar