Turska: Mladić Mehmet Fetullah Erdogan podnio zahtjev za promjenu imena

Mehmet Fetullah Erdogan, turski državljanin nastanjen u distriktu Bol, u provinciji Nigde, podnio je sudski zahtjev za promjenu imena i u zahtjevu zatražio da mu se ime “Fetullah“
zamijeni imenom “Efe“ ili da se jednostavno izbriše jer ne želi da nosi ime osnivača i vođe terorističke organizacije FETO/PDY koja stoji iza neuspjelog vojnoh udara u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).
U razgovoru sa novinarom AA, 32-godišnji Mehmet je istakao da se nakon pokuaja državnog udara osjeća uznemireno jer nosi ime Fetullaha Gulena koji je na čelu izdajnika koji su digli ruku na turski narod i državu.
“Ime mi je nadjenuo moj otac. U selu u kojem sam rođen u to vrijeme nije bilo televizije. Moj otac je negdje čuo to ime i svidjelo mu se i pretpostavljam da se to tako desilo“, kazao je Mehmet, koji je zamolio novinara AA da ga ne oslovljava drugim imenom koje želi promijeniti.
Ističući da ga vršnjaci već godinama odmilja zovu “Feto“, Mehmet je kazao da je odluku o promjeni imena donio u petak navečer tokom pokušaja puča i rasprave sa prijateljima na društvenim mrežama.
Anadolija

Nema komentara:

Objavi komentar